Депутата-учасника стрілянини у Вільшанах відпустили під домашній арешт

Депутата-учасника стрілянини у Вільшанах відпустили під домашній арешт

Укрінформ
Депутату Харківської облради від партії "Відродження", колишньому голові Вільшанської селищної ради Олексію Литвинову змінили запобіжний захід: Печерський райсуд Києва випустив його під домашній арешт.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в Вільшанській селищній раді.

"Суд змінив Литвинову запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт у нічний час на два місяці", - відзначили в селищній раді.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 16 травня в селищі Вільшани під Харковом у результаті зіткнення двох груп місцевих жителів, серед яких були представники ромської національності, четверо чоловіків з пораненнями доставлено до районної лікарні, з них 50-річний ром Микола Каспицький помер від вогнепального поранення.

На місці події затримано трьох активних учасників сутички, у тому числі, депутата облради від партії "Відродження" Олексій Литвинов, у минулому - голова Вільшанської селищної ради, якою зараз керує його син Андрій. Для з'ясування обставин до поліції доставлено 21 людину. Досудове розслідування проводиться згідно з ч.4 ст.296 (хуліганство) і ч.2 ст.115 (навмисне вбивство) КК України - з санкцією до 15 років ув'язнення або довічного ув'язнення.

Читайте також: Стрілянина у Вільшанах: підозрюваних у вбивстві рома поки немає

Раніше Дергачівський райсуд обрав Литвинову як запобіжний захід домашній арешт у нічний час, проте після апеляції прокуратури Харківської області запобіжний захід змінили на тримання під вартою, тобто, в СІЗО, до 24 серпня. На суді були присутніми кілька десятків прибічників Литвинова, які вимагали його звільнення, звинувачуючи у конфлікті місцеву ромську громаду.

За словами свідків конфлікту, стрілянину влаштували невідомі особи, "схожі на чеченців", які втекли з місця події, у ту мить, коли роми прийшли до селищної ради для розмови з батьком молодого голови селищної ради через конфлікт між ним і сином загиблого. Роми скаржилися, що голова селищної ради ставиться до них зневажливо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-