На посади нових директоратів у МОЗ шукатимуть не лікарів, а менеджерів - Супрун

На посади нових директоратів у МОЗ шукатимуть не лікарів, а менеджерів - Супрун

Укрінформ
У Міністерстві охорони здоров'я за результатами реформи державної служби буде створено 5 директоратів, очолити які мають не лікарі, а менеджери.

Про це розповіла в.о. міністра Уляна Супрун, виступаючи на зустрічі команди реформи державного управління із зацікавленими брати участь у конкурсах на посади фахівців з питань реформ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас буде 5 директоратів. Ми шукаємо людей, які не є лікарями й не є спеціалістами громадського здоров'я, а на директорів нам потрібні люди, які можуть бути хорошими менеджерами, які можуть співпрацювати з людьми, які мають якесь знання по тих темам (роботи МОЗ - ред.), але найважливіше - вміють організувати людей, які працюють з ними, співпрацюють з іншими директоратами і з держсекретарем, міністром, заступниками міністрів", - зазначила вона.

Читайте також: Українські лікарі отримали право лікувати за міжнародними протоколами - Супрун

Супрун нагадала, що у МОЗ наразі запроваджуються довгострокові реформи, які триватимуть, за її словами, не рік і не два, і Міністерство шукатиме саме тих людей, які будуть здатними втілювати ці реформи.

Як повідомляв Укрінформ, 18 серпня уряд затвердив низку нормативних актів, що відкривають наступний етап реформи державного управління - реформування міністерств. Зокрема, Кабмін дозволить розпочати конкурси на нові посади в десяти міністерствах, а також Секретаріаті КМУ, Нацагентстві з питань держслужби та Державному агентстві електронного врядування.

У рамках реформи в міністерствах, які беруть участь у проекті, будуть створені нові функціональні підрозділи - директорати, що відповідатимуть за формування державної політики та стратегічне планування.

Конкурси на посади в міністерства розпочнуть оголошувати у вересні, але проходитимуть вони не одночасно - кожне міністерство матиме власний графік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-