Як врятуватися від спеки

Як врятуватися від спеки

Інфографіка
Укрінформ
Найближчими днями в Україні утримається спекотна погода

 Відтак Укрінформ підготував інфографіку з простими порадами як врятуватися від спеки.

1. Одягатися в світле: одяг має бути з натуральних матеріалів. Обов'язковий елемент гардеробу – панамка, кепка або солом'яна шляпа.

2. Завжди майте з собою негазовану воду: уникайте солодких газованих вод, вони не допомагають позбавлятися від спраги.

3. Не виходити на вулицю в період з 12 до 16 годин. При можливості, виходити на вулицю (і навіть на пляж) потрібно до 10 або після 18 годин.

4. Частіше приймайте прохолодний душ. Він дасть відчуття прохолоди, коли ви знову вийдете на вулицю.

5. Кондиціонер має працювати при температурі не нижче 23-25 градусів.

6. Менше готуйте гарячі та жирні страви на плиті та в духовці. Харчуйтеся свіжими овочами, фруктами, салатами і прохолодними напоями. Також ефективно пити зелений чай – він добре регулює тепловий обмін тіла.

7. Зменшуйте фізичну активність. Під час спекотної погоди та при активній фізичній діяльності підвищується ймовірність теплового удару.

8. В приміщенні встановіть енергозберігаючі лампочки. Такі лампочки на 80% менше виділяють тепла, ніж звичайні лампочки.

9. Темнота рятує від спеки: завісьте вікна темними шторами. Якщо сонячні промені не потрапляють в приміщення, в ньому може бути на 2-3 градуси прохолодніше.

10. Закрийте кватирки: тепле повітря в день з вулиці не потраплятиме в будинок, провітрюйте приміщення вночі, коли температура знижується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-