Сієста в Україні: Розенко каже, що законом це не заборонено

Сієста в Україні: Розенко каже, що законом це не заборонено

Укрінформ
Трудове законодавство України дозволяє роботодавцям корегувати графіки роботи в умовах спеки, тому додаткові зміни в чинний закон не потрібні.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в коментарі кореспонденту Укрінформу.

«У нас є чинне законодавство, яке на сьогоднішній день дозволяє роботодавцям відповідно розподіляти час роботи працівників у залежності від температурного режиму в тому числі. Тому це в межах повноважень окремих органів влади, окремих підприємств, установлених організацій. У них є всі права розширювати, скажімо, обідню перерву, скорочувати робочий день із механізмом подальших відпрацювань... Говорити про те, що треба щось вносити зміни в чинне законодавство, окремі норми, я думаю, що цього робити не треба, що чинне законодавство у нас доволі ліберальне і надає право всім роботодавцям враховувати ті чи інші обставини, які виникають у них на підприємствах, установах, організаціях», - зазначив Розенко.

Читайте також: Москаль скоротив робочий день на Закарпатті через спеку

На уточнення, за яких показників температури держава може втрутитися в ситуацію, Розенко підкреслив, що в Україні спалахи сонячної активності нечасті, на відміну від південних країн.

«Коли в нас такі спалахи сонячної активності відбуваються, можливо, раз у сторіччя, і наприклад, цей спалах активності буде тривати максимум тиждень, і за таких умов говорити: давайте все літо будемо менше працювати, на мій погляд, це абсолютно нелогічно», - підкреслив віце-прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, в Україні вже кілька днів утримується надзвичайно спекотна погода. У зв'язку з цим, зокрема, в Закарпатській області до 10 серпня на одну годину скорочено робочий день.

Окрім того, влада Кременчука Полтавської області сьогодні ухвалила рішення скоротити робочий день через аномальну спеку.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, ніч на 3 серпня виявилася найтеплішою за 137 років метеорологічних спостережень у столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-