Журналістам надали рекомендації з інформбезпеки в інтернеті під час конфлікту

Журналістам надали рекомендації з інформбезпеки в інтернеті під час конфлікту

Укрінформ
У Києві відбулася презентація видання Рекомендацій для стейкхолдерів "Як підсилити інформаційну безпеку в інтернеті під час конфлікту".

Як наголосив на прес-конференції державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко, це видання є позитивним прикладом плідної співпраці держави та громадянського суспільства.

"Дуже важливо, коли держава та громадянське суспільство не конкурують, а намагаються посилити одне одного, не переходячи межі свободи, яка є ключовою цінністю на сьогодні. Цей посібник є дороговказом для органів державної влади. І так, звичайно, ті рекомендації, які у ньому є для нас, будуть застосовуватися", - сказав Біденко.

Він запевнив у тому, що Мінінформполітики зі свого боку докладатиме зусиль для розповсюдження цього посібника серед влади.

Як наголосив керівник програм нових медіа ГО “Інтерньюз-Україна” Віталій Мороз, рекомендації були створені на основі робочих зустрічей за участю Міноборони, СБУ, МІП, представників медіа-спільноти, міжнародних організацій, ІT-спільноти в ГО “Інтерньюз-України”, а також експертних дискусій. 

"Треба розуміти, що інтернет-простір змінився і органам влади треба бути більш активними та більш гнучкими до комунікацій. Велика кількість користувачів очікують того, що соціальні медіа стануть каналом комунікацій, але до сьогодні немає єдиного підходу у органів державної влади щодо того, що робити і як комунікувати в онлайн, кожне міністерcтво має сторінку, політики також мають офіційні акаунти, однак це не вважаються офіційним інформуванням", - сказав він.

Читайте також: МІП прагне вивести урядову комунікацію на новий рівень

Ознайомитися із Рекомендаціями для стейкхолдерів "Як підсилити інформаційну безпеку в інтернеті під час конфлікту" можна за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-