З початку року на водоймах України загинули 598 людей

З початку року на водоймах України загинули 598 людей

Укрінформ
З початку року на водоймах України загинуло 598 людей, з яких 65 дітей. При цьому врятовано 480 людей, у тому числі 106 дітей.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Як наголошують у відомстві, для фахівців Служби порятунку є звичним улітку надавати допомогу громадянам, які через власну необачність потрапляють у різного роду надзвичайні події на воді. Йдеться передусім про використання плавзасобів при сильних поривах вітру, перебування біля води у стані алкогольного сп'яніння, а також відсутність нагляду за дітьми, які нерідко відвідують водойми без супроводу дорослих.

Крім того, констатують у ДСНС, у період літніх канікул значно збільшується кількість надзвичайних подій за участю дітей шкільного віку. Зокрема, 31 липня на штучній водоймі в с. Золоте Дубровицького району Рівненської області місцеві мешканці підняли з води тіло хлопця 2002 року народження. Обставини загибелі дитини встановлюються.

Читайте також: Дніпро перетворюється на "стояче болото" - експерт

У Києві увечері 31 липня на озерах Деснянського та Оболонського районів водолази підняли з води тіла двох потонулих відпочивальників.

Водночас у Запорізькій області трьом громадянам дивом вдалося уникнути біди, коли на надувному човні їх почало відносити далеко від берега Азовського моря. Потерпілих, двоє з яких діти 2004 та 2009 року народження, помітили відпочивальники і одразу ж повідомили рятувальникам, які на моторному човні доправили родину на берег.

У цьому зв'язку ДСНС застерігає: відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах; не можна пірнати в незнайомих місцях, лишати дітей без нагляду біля води та дозволяти їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки.

"Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах; не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння; не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас; температура води повинна бути не нижче +17 °С; плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 - 5 хвилин; слідкуйте за штормовими попередженнями і не виходьте у плавання на човнах при сильних поривах вітру", - закликають рятувальники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-