Україна піде зі справою Сурженко до міжнародних судів - Гройсман

Україна піде зі справою Сурженко до міжнародних судів - Гройсман

Укрінформ
Україна підготувала звернення до міжнародних організацій і судових інстанцій у зв'язку з викраденням і катуванням бойовиками на Донбасі Людмили Сурженко.

Про це повідомив у Facebook Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Людмилу Сурженко, викрадену терористами, відпустили з полону. Наразі вона у безпеці і під наглядом лікарів у край важкому психологічному стані. Пані Людмилі надається уся необхідна допомога, підготовані звернення до міжнародних організацій і судових інстанцій", - наголосив він.

За словами Прем'єра, військові злочинці, терористи опускаються до нелюдської жорстокості, катувань мирних людей. 

Читайте також: У форматі "Мінська" завтра збирають скайп-конференцію щодо заручників

"Особливо боляче, коли це відбувається на території України, тимчасово окупованої російськими військами і проросійськими терористами. Ця жорстокість буде обов’язково покарана, як і усі інші злочини, які чиняться на тимчасово окупованій українській території", - підкреслив Гройсман.

Як повідомлялося, 13 липня бойовики так званої "ЛНР" на КПВВ в Станиці Луганській викрали Людмилу Сурженко, людину з інвалідністю з дитинства по слуху. Жінку військові злочинці відпустили 29 липня. Людмилу бойовики "ЛНР" в полоні жорстоко катували плоскогубцями, пошкодили руку, добивалися від жінки зізнання на камеру про те, що вона "працює на українські спецслужби".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-