У Маріуполі виділили 206,4 тис. грн на підтримку обдарованих дітей - міськрада

У Маріуполі виділили 206,4 тис. грн на підтримку обдарованих дітей - міськрада

Укрінформ
На сесії Маріупольської міської ради виділили 206,4 тис. грн на підтримку обдарованих дітей.

Про це у четвер повідомили в Маріупольській міській раді.

«В ході XX сесії Маріупольської міської ради VII скликання депутати підтримали проект рішення департаменту освіти, який передбачає заохочення обдарованих дітей... Для виплати стипендій міської ради стипендіатам закладів освіти щомісячно буде виділятися сума 17200 гривень на місяць. А загальна сума на навчальний рік складе 206400 гривень», - йдеться у повідомленні.

У міськраді пояснили, що з метою підтримки обдарованих учнів та студентів, створення умов для виховання інтелектуальної еліти міста, стимулювання на досягнення високих результатів у навчанні, в олімпіадному русі, науково-дослідницькій діяльності обдарованих учнів загальноосвітніх навчальних закладів та студентів вищих навчальних закладів міста департамент освіти виніс на розгляд депутатів проект рішення «Про призначення стипендії міської ради для обдарованих учнів загальноосвітніх навчальних закладів та студентів вищих навчальних закладів міста Маріуполя». Проект передбачає, що стипендія призначається на один навчальний рік з 1 вересня по 31 серпня включно з щомісячною виплатою за рахунок коштів міського бюджету.

Стипендії серед навчальних закладів розподілені наступним чином: 13 стипендій для студентів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації, в розмірі 500 грн на місяць на кожного студента; 14 стипендій для студентів вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, в розмірі 400 грн на місяць на кожного студента; 17 стипендій для учнів загальноосвітніх навчальних закладів, в розмірі 300 грн на місяць на кожного учня.

Депутати підтримали проект рішення, проголосувавши «за».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-