Суд обирає запобіжний захід екс-прокурору ГПУ. Зйомку заборонили

Суд обирає запобіжний захід екс-прокурору ГПУ. Зйомку заборонили

Укрінформ
Солом'янський районний суд Києва обирає запобіжний захід для колишнього заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Дмитра Суса.

На початку засідання суддя задовольнив клопотання адвокатів Суса про заборону фото- і відеозйомки засідання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) наполягали на публічності, втім захист екс-прокурора висловився проти.

Суддя дозволила використовувати лише портативні засоби аудіозапису, письмові записи і стенограму.

Журналісти можуть залишатися в залі, вимкнувши камери.

САП вимагатиме для екс-прокурора ГПУ заставу у розмірі 5 мільйонів гривень.

Як повідомляв Укрінформ, Сус був затриманий 25 липня за підозрою у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 і 4 ч. ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 366-1 (Декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Читайте також: В САП сказали, скільки "світить" затриманому екс-прокурору ГПУ

За фактами можливих злочинних дій затриманого Суса детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування в різних кримінальних процесах, починаючи з квітня 2016 року.

Суса затримали в аеропорту "Бориспіль", оскільки у слідства з'явилася інформація про намір підозрюваного покинути Україну на невизначений термін.

 Як повідомив керівник САП Назар Холодницький,  Сусу загрожує позбавлення волі на строк понад 10 років.

Фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-