Схеми Януковича-Клименка: ГПУ заявляє про арешт майна на 900 мільйонів

Схеми Януковича-Клименка: ГПУ заявляє про арешт майна на 900 мільйонів

Укрінформ
Військові прокурори вже виграли майже 260 судових розглядів у провадженні щодо злочинної організації Януковича-Клименка.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"У ході розслідування діяльності злочинної організації, яка збагачувалася через схему незаконного ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки, прокурори Головної військової прокуратури України взяли участь у розгляді 258 клопотань в судах щодо заходів забезпечення кримінального провадження. Найбільша їх кількість (163) стосувалася накладення арешту на майно підозрюваних. Усі клопотання задоволено. На даний час арештовано рухомого і нерухомого майна на 900 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Суд дозволив розслідування щодо екс-глави МВС Захарченка

У ГПУ нагадали, що сторона захисту підозрюваних оскаржувала судові рішення про накладення арешту на майно та намагалась його повернути. Але суди першої та апеляційної інстанції визнають позицію військової прокуратури законною та обґрунтованою, і вже 31 раз відмовили захисникам в задоволенні клопотань про скасування арешту на майно та його неповернення.

"Арешт майна у кримінальному провадженні зі збитками у майже 96 млрд грн необхідний для забезпечення подальшої можливості відшкодування збитків, завданих державі скоєними злочинами", - пояснили в прокуратурі.

У прес-службі також повідомили, що загальна сума визначених судами застав склала 472 млн 137 тис грн. Сплачено - 59 млн 136 тис грн. Під вартою залишається 9 осіб.

Нагадаємо, Віктор Янукович разом з екс-міністром Олександром Клименком за участю керівного складу податкових обласного та районного рівня, організували та забезпечили незаконну діяльність так званих «податкових майданчиків» або «програмних підприємств», які протягом 2011-2014 років стали інструментами незаконного та контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки на користь керівника та членів злочинної організації, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (участь в злочинній організації та зловживання службовим становищем).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-