Туристи у Верховині отруїлися тортом, який самі приготували - Держсанепідслужба
Про це кореспонденту Укрінформу повідомив керівник ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» Руслан Савчук.
«Зараз наші фахівці відібрали проби харчових продуктів після частування туристів. Є підозра, що люди отруїлись тортом, який приготували з привезених продуктів», - сказав Савчук.
Як повідомляв Укрінформ, в Івано-Франківській області, у Верховинському районі, госпіталізували 13 осіб з діагнозом харчова токсикоінфекція. Усі вони відпочивали в оздоровчому комплексі «Сяйво Карпат». Серед госпіталізованих п'ятеро - громадяни Німеччини, шестеро - громадяни Польщі і двоє українців з Донецької та Харківської областей. Шестеро - неповнолітні, зокрема 5 іноземців та 1 українка. Медики констатували в усіх госпіталізованих харчову токсикоінфекцію. Зранку їх стан був середньої тяжкості.
Комплекс «Сяйво Карпат» знаходиться у селі Красноїлля, що за 20 км від Верховини. У закладі відпочивають близько 80 людей.