Біометричний ажіотаж: поліграфкомбінат

Біометричний ажіотаж: поліграфкомбінат "Україна" купує додаткове обладнання

Укрінформ
ДП "Поліграфічний комбінат "Україна" з виготовлення цінних паперів" за підтримки Мінекономіки закупить у нідерландської компанії IAI industrial systems друкарське та графічне обладнання для виготовлення біометричних паспортів на 1,7 млн євро.

Про це йдеться на сайті ProZorro.

Поліграфкомбінат "Україна" 17 липня уклав угоду з нідерландською компанією IAI industrial systems B.V. про закупівлю друкарського та графічного обладнання на "1 695 800, 00 EUR", зазначається в тексті угоди.

У відповіді на запит кореспондента Укрінформу прес-служба МЕРТ зауважила, що відомство підтримало ініціативу поліграфкомбінату "Україна" щодо придбання додаткового обладнання з випуску паспортів з безконтактним електронним носієм через значний ажіотаж з боку населення.

"Листом від 13 липня 2017 року Мінекономрозвитку підтримало ініціативу поліграфкомбінату "Україна" щодо укладання підприємством контракту на поставку обладнання із IAI industrial systems B.V. (Нідерланди), що дозволить збільшити обсяг персоналізованих документів поліграфкомбінатом "Україна" на добу до 22 000 шт.", - йдеться у відповіді на запит.

Обладнання оснащене автоматичною системою BookMaster One, яка використовується для персоналізації паспортів, що містять полікарбонатну сторінку для нанесення даних з використанням технології лазерного гравіювання, яка має можливість записувати персональні дані в інтегрований безконтактний мікро-чіп, наголошують фахівці.

Як повідомив у відповіді Укрінформу перший заступник міністра економічного розвитку та торгівлі України Максим Нефьодов, Міністерством розроблено та в установленому порядку погоджено з Мінфіном проект постанови Кабінету міністрів "Про внесення змін до пункту 1 Порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями", яким передбачено зменшення відрахувань частини чистого прибутку до державного бюджету поліграфкомбінатом "Україна".

Читайте також: Безвіз: кордон з ЄС перетнули вже понад 120 тисяч українців

Прийняття проекту постанови дозволить забезпечити реалізацію пункту 1 указу Президента України від 26 травня 2017 року № 146/2017 "Про заходи, пов'язані із запровадженням Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України" і гарантувати безперебійне здійснення всіх процесів виготовлення біометричних паспортів для задоволення потреб громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-