ГРУшника Єрофеєва, який

ГРУшника Єрофеєва, який "наговорив зайвого", в Росії убили - полонений Агеєв

Укрінформ
Капітана ГРУ ГШ РФ Євгенія Єрофеєва, який в 2015 році був узятий українськими військовими в полон на Донбасі, проте потім звільнений за обміном, надалі було убито на території РФ, тому що "наговорив зайвого".

Про це заявив в невеликому інтерв'ю "Новой газете" військовослужбовець бригади спецпризначення ГРУ ГШ Віктор Агеєв, який був затриманий 26 червня 2017 року на Луганщині.

"А ти чув, що стало з ГРУшником Єрофеєвим, коли він повернувся? Його просто прибрали. Убили", - заявив Агеєв в розмові з кореспондентом газети.

За словами Агеєва, він знає це "точно": "Про це всі говорять: і там, і тут, по цей бік. Всі знають, що з ним це зробили. Тому що наговорив зайвого".

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в червні 2016 року заявляв, що в Києві під час суду готувалася спроба викрадення і подальшого знищення російських ГРУшників Євгенія Єрофеєва і Олександра Александрова.

Читайте також: У Росії ГРУшникам Александрову і Єрофеєву «підчистять» анкети

Як повідомляв Укрінформ, російські спецназівці Александров і Єрофеєв були затримані 16 травня 2015 року в зоні АТО поблизу міста Щастя Луганській області. Прокурори висунули обом однакові обвинувачення в незаконному перетині кордону, терористичному нападі на позиції 92-ої бригади, що охороняла ТЕЦ біля міста Щастя. У подальшому після засудження в Україні обидвох росіян, які отримали по 14 років в'язниці, було помилувано і повернуто в РФ в рамках, за даними ЗМІ, неформальної процедури обміну.

26 червня 2017 року на Донбасі був затриманий військовослужбовець ЗС РФ Віктор Агеєв, який підтвердив, що був відправлений на схід України після підписання контракту на службу в Збройних силах РФ. Зараз він перебуває в СИЗО в Старобильську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-