Матері російського військового Агеєва дозволили зустрітися з сином

Матері російського військового Агеєва дозволили зустрітися з сином

Укрінформ
Зараз в Старобільську відбувається зустріч російського військовослужбовця Віктора Агєєва, захопленого в полон в зоні АТО, з матір'ю. Це чергова спроба України повернути своїх заручників.

Про це сказав на брифінгу "Гібридна війна Росії в Україні" голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ви знаєте, що мати Агеєва звернулася до Глави держави (України - ред.) з проханням про повернення сина. Це питання не нашої компетенції, але ми пішли на зустріч. Просто зараз у Старобільську відбувається зустріч полоненого на Донбасі російського військовослужбовця Агєєва з його матір'ю. Прийняте рішення - це чергова спроба України відновити процес звільнення заручників, який сьогодні штучно блокують представники так званих ЛНР/ДНР, а фактично - вище російське керівництво. Мета проста - політичний тиск на Україну. Ми закликаємо матір Агеєва після зустрічі з сином звернутися до президента РФ щодо звільнення усіх українських заручників, яких утримують в ОРДЛО", - зазначив голова СБУ.

Читайте також: Мати затриманого на Донбасі військового РФ приїхала в Україну

За його словами, на сьогодні таких заручників налічується 134. Крім того, йдеться про заарештованих в Криму кримських татар, а також утримуваних на території Росії Миколи Карпюка, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Романа Сущенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-