Каліфорнійський центр крові передав Україні

Каліфорнійський центр крові передав Україні "лабораторію на колесах"

Укрінформ
Central California Blood Center передав Україні автомобіль, обладнаний як пересувну лабораторія зі збору донорської крові.

Про це під час донорської акції, яка проходить під Міністерством охорони здоров'я, сказала заступник міністра Оксана Сивак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей кровемобіль поїде в один з регіонів. Ідея в тому, щоб забезпечити якість донорської крові і її доступність", - сказала Сивак.

Кровемобіль обладнаний кількома місцями для власне донорів, необхідним інструментарієм та мобільної лабораторією.

Вона зазначила, що щоденно переливання крові або різних її компонентів потребують і поранені в зоні АТО військові, онкологічно хворі, як дорослі, так і діти, і дуже широка категорія пацієнтів, яким з різних причин може знадобитися переливання крові.

Задача забезпечити необхідний об'єм для поранених бійців лежить на мережі центрів крові а також на громадянах, які можуть долучитися до безоплатного донорство .

"Ми в тилу маємо зорганізуватися, здати кров, зробити якісні компоненти і доставити вчасно, щоб вони були в зоні АТО, а не збирати з хлопців кров і на місці їх переробляти", - зазначила Сивак.

Сьогодні біля Міністерства охорони здоров'я проходить акція зі збору крові для Київського міського центру крові.

Читайте також: Чехія допоможе модернізувати столичний центр крові

"Донорство крові це дуже важливо, коли кожен з нас може зробити дар своїм співгромадянам. Здача крові одним донором може врятувати життя трьох пацієнтів", - сказала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Зібрана кров буде направлена на потреби лікарень Києва.

Як розповів директор Київського центру крові, на кожного мешканця столиці має бути заготовлена 10 мл крові. За минулий рік міським центром крові та відділенням трансфузіології було заготовлена 25 тисяч доз крові. Одна доза крові, за словами лікаря, може врятувати життя двом пацієнтам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-