Human Right Watch закликає бойовиків негайно звільнити блогера Васіна

Human Right Watch закликає бойовиків негайно звільнити блогера Васіна

Укрінформ
Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликає бойовиків негайно звільнити донецького блогера Станіслава Асєєва, відомого під псевдонімом Станіслав Васін.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Правозахисники нагадали, що угруповання «ДНР» «незаконно утримує блогера, відомого своїми проукраїнськими поглядами, уже протягом шести тижнів».

«Human Rights Watch отримала достовірну інформацію з надійних джерел про те, що Асєєв перебуває під вартою «силових структур» «ДНР», – йдеться в заяві організації, оприлюдненій 14 липня.

Як заявив директор Human Rights Watch в Європі та Центральній Азії Г’ю Вільямсон, те, що писав Асєєв, не подобалося керівництву угруповання «ДНР», тому він став жертвою.

«Він є жертвою насильницького зникнення – дуже тяжкий злочин, відповідно до міжнародного права, який не може бути виправданим за жодних обставин - ні за часів миру, ні під час війни», – сказав Вільямсон.

Читайте також: Представники "ДНР" заявили, що не знають, чи затримували журналіста Васіна

HRW вимагає від бойовиків визнати затримання донецького блогера, негайно звільнити його, а винних у викраденні покарати.

Попередніми днями правозахисна організація Amnesty International теж повідомила, що з надійних джерел отримала інформацію: Асєєва тримає під вартою «міністерство держбезпеки» угруповання «ДНР». Організація застерегла, що Асєєву можуть загрожувати тортури чи інші зловживання.

Водночас бойовики не визнають затримання Асєєва, а напередодні вони формально оголосили блогера в розшук як зниклого безвісти.

Зв’язок з донецьким блогером Станіславом Васіним (Асєєвим) зник 2 червня.

11 червня Служба безпеки України підтвердила його зникнення.

До з’ясування його долі та звільнення в разі полону закликали правозахисні та журналістські спільноти: Національна спілка журналістів України, «Репортери без кордонів», Комітет захисту журналістів (США), «Міжнародна амністія».

Васін співпрацював із низкою українських ЗМІ: «Дзеркалом тижня. Україна», «Українським тижнем» та проектом Радіо Свобода "Радіо Донбас.Реалії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-