Добкіна заарештували на два місяці, застава - 50 мільйонів

Добкіна заарештували на два місяці, застава - 50 мільйонів

Фото
Укрінформ
Печерський районний суд Києва ухвалив рішення обрати в якості запобіжного заходу народному депутату Михайлу Добкіну два місяці арешту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, також суд передбачив можливість застави для Добкіна - 50 млн грн.

В ході судового засідання Добкін просив взяти його на поруки і назвав політичною справу проти нього. За його словами, сам факт застави вказує на винуватість, з чим він не згодний.

Сторона обвинувачення обгрунтовувала необхідність арешту тим, що Добкін може вплинути на хід розслідування.

В свою чергу, Добкін заперечував "всі їх претензії на мій арешт". Він запевняв, що з'являтиметься на всі допити у слідстві.

Під час судового засідання Добкін робив селфі зі свого телефона, пояснюючи це тим, що коли "заберуть телефон", то фото залишаться.

Читайте також: Захист Добкіна подав 7 томів матеріалів на підтвердження його невинуватості

На засіданні також були присутні колеги Добкіна по фракції "Опозиційний блок" - співголова фракції Юрій Бойко, депутати Вадим Новинський, Нестор Шуфрич, Юрій Павленко, молодший брат Дмитро Добкін. Депутати заявили, що готові внести за Добкіна будь-яку суму в якості застави.

За даними ГПУ, під час досудового слідства встановлено, що у результаті протиправних дій Добкіна, вчинених ним на посаді Харківського міського голови, за попередньою змовою групою осіб, із власності територіальної громади Харкова незаконно вибули земельні ділянки загальною площею понад 77 га, чим завдано збитків громаді у розмірі майже 227 млн грн.

У Генпрокуратурі напередодні Добкіну вручили підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-