Жемчугов записав звернення до матері Агеєва

Жемчугов записав звернення до матері Агеєва

Відео
Укрінформ
Герой України Володимир Жемчугов записав відеозвернення до матері затриманого на Донбасі російського військовослужбовця Віктора Агеєва, однак російська "Новая газета" не схотіла його оприлюднити.

Про це написала у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Герой України Володимир Жемчугов звернувся до матері затриманого на Донбасі російського солдата Агеєва, якого російська влада послала вбивати українців. До речі, Володимир пропонував "Новой газете", що публікує ці звернення матері вбивці українців, оприлюднити і його звернення до російських матерів - аби вони розуміли, куди відправляють своїх синів і потім не бідкалися, не робили вигляд, що їх там немає", - зазначила вона.

Геращенко нагадала, що понівеченого російською війною українця зі страшними пораненнями рік тримали в тюрмі в ОРДЛО, не допускаючи до нього ані МКЧХ, ані представників ООН і ОБСЄ, без права на дзвінок родині.

"При цьому нам у Мінську бойовики півроку брехали, що не знають, де Володимир, потім - що він у лікарні на курорті, що він в маминій квартирі в Краснодоні та іншу маячню... "Новая газета" не оприлюднила це звернення, шкода, можливо б це врятувало життя і здоров'я когось із російських солдатів, які блукають Донбасом і чиї російські мами поки що щасливі отримувати грошові перекази від синів-контрактників. Ці російські жінки не замислюються, де їхні сини несуть службу, кого вбивають, за що отримують гроші. Або вдають, що не знають. Володя їм нагадує. Послухайте... і шкода, що російські ЗМІ так і не оприлюднили цей ролик", - написала Геращенко.

Раніше російська "Новая газета" оприлюднила звернення матері військовослужбовця ЗС РФ Віктора Агеєва Світлани до Президента України Петра Порошенка з проханням помилувати її сина.

Читайте також: У Києві відбулася акція на підтримку Олега Сенцова

Як повідомляв Укрінформ, у період з 28 грудня 2014 року по 24 вересня 2015 року Володимир Жемчугов провів на окупованих територіях 30 спецоперацій зі знищення військових об'єктів ворога й особового складу окупаційних військ. 29 вересня 2015 року Жемчугов підірвався на розтяжці, в результаті чого отримав важкі поранення - втратив кисті обох рук і зір. Бойовики захопили його у непритомному стані.

Жемчугова довгий час тримали в Луганському СІЗО, допитували.

17 вересня 2016 року за безпосередньої участі Президента України Володимир Жемчугов був звільнений з полону бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-