Волонтерка Яна Зінкевич підкорила Карпатську вершину на інвалідному візку

Волонтерка Яна Зінкевич підкорила Карпатську вершину на інвалідному візку

Фото
Укрінформ
Відома волонтерка, командир медичного батальйону "Госпітальєри" Яна Зінкевич піднялася на вершину Чорної Гори в Карпатах на інвалідному візку.

Про це вона повідомила у Facebook.

"На своє 22-річчя я підкорила наймістичнішу вершину Карпат – Чорну Гору, або Піп Іван. Історики сперечаються за автентичність назви, а всі гуцули з великою повагою ставляться до людей, які змогли подолати надзвичайно складний маршрут", - написала Зінкевич, додавши, що вона, "мабуть, перша людина на інвалідному візку, яка змогла піднятися до обсерваторії і відчути велич Чорногори".

За словами Яни Зінкевич, найбільшим подарунком на висоті 2028 метрів для неї стали декілька хлопців у військовому камуфляжі,з синьо-жовтим прапором, які підійшли потиснути їй руку. "І не встидаючись власних сліз, згадували, як перетнулися зі мною на фронті. Їх нехитрі подарунки і щирі слова вдячності за врятовані життя – напевно і є найвища нагорода, найкращий дар за 4 роки війни з Росією. Війни зі Злом. Війни за дві з половиною тисячі врятованих українців, за дві з половиню тисячі людських світів – саме стільки врятували Госпітальєри українських воїнів", - написала волонтерка.

Подорож в Карпатах подарували Зінкевич її побратими з батальйону "Госпітальєри".

Читайте також: Київрада підтримала створення у столиці Центру допомоги учасникам АТО

Студентка біофаку з Рівного Яна Зінкевич у 18 років пішла в АТО, у 19 створила медичну службу "Госпітальєри". Вона особисто винесла з поля бою двісті поранених бійців. Вціліла під обстрілами, але ледь не загинула у ДТП: машина "Госпітальєрів" злетіла з траси. Яна отримала численні тяжкі травми, її лікували в Ізраїлі.

Фото: Яна Зінкевич/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-