Комітет ВР хоче направити мільярд на освіту - Співаковський

Комітет ВР хоче направити мільярд на освіту - Співаковський

Укрінформ
Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти хоче направити з держбюджету у сферу освіти понад 1 млрд гривень.

Про це заявив у п'ятницю у Херсоні, виступаючи на сесії міської ради, в.о. голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, перший заступник голови цього комітету Олександр Співаковський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми розглядали (у Верховній Раді - ред.) два тижні тому, ви бачили, законопроект №6600 - це законопроект щодо перерозподілу коштів Державного бюджету України, це відповідний профіцит, який виник після півріччя. У нас дуже непросто проходять ці процеси. Я, як людина, яка є виконувачем обов'язків голови профільного комітету з питань науки і освіти, ми (члени комітету - ред.) захищаємо позиції вищої освіти, технікумів, коледжів, професійно-технічної освіти, шкіл і так далі. Ми пробуємо повернути понад 1 млрд гривень в освітню сферу", - розповів Співаковський.

Читайте також: Держзамовлення серед медвишів розподілятимуть по-новому

Як він зазначив, вказані кошти вкрай необхідні сьогодні для сфери освіти. "Для нас є дуже важливим збалансувати ці речі, які виникли в результаті підвищення тарифів", - сказав Співаковський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-