Фігуранту схеми Курченка дозволили внести заставу: 10 млн грн

Фігуранту схеми Курченка дозволили внести заставу: 10 млн грн

Укрінформ
За клопотанням прокуратури Одеської області сьогодні обрано запобіжний захід фігурантові злочинної схеми мільйонних оборудок з нафтопродуктами.

Про це повідомляє прес-служба облпрокуратури.

"У п’ятницю, 30 червня, за клопотанням прокуратури Одеської області суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою одному з фігурантів махінацій із нафтопродуктами за злочинною схемою Сергія Курченка з можливістю внесення застави у розмірі 10 мільйонів гривень", - зазначили в прокуратурі.

Органом слідства затриманому повідомлено про підозру за ознаками ч. 1 ст. 255 (участь у злочинній організації), ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 (пособництво в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, вчинене злочинною організацією), ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364 (пособництво у зловживанні службовим становищем, вчинене у складі злочинної організації), 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Києві спіймали ще одного фігуранта "справи Курченка"

Як повідомлялося, 29 червня на підставі ухвали суду в Києві затримали вказаного громадянина, підозрюваного у співучасті в скоєнні низки злочинів. Відповідно до відведеної ролі у злочинній організації, підсудний підбирав команду на танкери, придбані Курченком для незаконних мільйонних оборудок з нафтопродуктами.

У подальшому він координував діяльність ТОВ «Лагуна-Рені», морських агентів і капітанів цих танкерів, спрямовану на фіктивну перевалку нафтопродуктів через морський порт Рені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-