Майже третина українців підтримує блокування російських соцмереж

Майже третина українців підтримує блокування російських соцмереж

Опитування
Укрінформ
Майже третина українців підтримує блокування російських соціальних мереж "ВКонтакте", "Одноклассники", сервісів "Mail.ru", "Яндекс" та інших.

Про це свідчать результати загальнонаціонального опитування населення України, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Центром Разумкова, які оприлюднила сьогодні директор Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Кучеріва Ірина Бекешкіна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Разом з тим 53% українців не підтримують такого рішення.

"Блокування російських соціальних мереж "ВКонтакте", "Одноклассники" та інших не підтримує більшість населення України. Не підтримують 53%, підтримують лише 28", - сказала Бекешкіна.

За її словами, лише у західному регіоні переважає підтримка блокування російських сайтів та сервісів. Підтримують таку заборону 40%, не підтримують - 35%. В інших регіонах негативне ставлення істотно переважає.

Бекешкіна пояснила негативне ставлення до блокування російських сайтів та мереж тим, що ними користувалася значна частина населення України. Так, соціальною мережею "ВКонтакте" користувалися 41% українців, мережею "Одноклассники" також 41% українців. У соціальній мережі "ВКонтакте" перебувало 79% української молоді, сказала вона.

За словами Бекешкіної, з цих цифр можна спостерігати небезпеку, яку несли ці сайти.

Також Бекешкіна повідомила, що проводилося й опитування щодо заборони георгіївської стрічки. В цьому контексті вона поінформувала, що більшість населення України підтримала цю заборону. 40% підтримали, не підтримали - 26%.

Опитування проводилося з 9 по 13 червня 2017 року. Опитано 2018 респондентів в усіх регіонах України, за винятком АР Крим та окупованих територій у Луганській та Донецькій областях. Теоретична похибка вибірки – 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-