Прокуратура оскаржить розмір застави для Гужви

Прокуратура оскаржить розмір застави для Гужви

Укрінформ
Прокуратура Києва оскаржуватиме рішення Шевченківського районного суду Києва щодо обрання запобіжного заходу головному редактору інтернет-видання "Страна.ua" Ігорю Гужві в частині розміру застави.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець у Facebook.

"Керівнику Інтернет-видання "Страна.ua" обрано запобіжний захід. Шевченківський райсуд столиці задовольнив клопотання столичної прокуратури та обрав керівнику Інтернет видання "Страна.ua", який підозрюється вимаганні, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Одночасно суд у якості альтернативи визначив розмір застави у сумі 544 тис. грн. На думку прокурора, розмір застави є недостатнім для забезпечення належної процесуальної поведінки підозрюваного. У зв'язку з цим прокуратура оскаржуватиме це рішення в частині розміру застави", - написала Максимець.

Як повідомляв Укрінформ, Гужву затримали ввечері 22 червня за підозрою у вимаганні та отриманні 10 тисяч доларів за неоприлюднення компромату на чинного політика.

Народний депутат від Радикальної партії Дмитро Лінько заявив, що головний редактор видання "Страна.ua" вимагав саме у нього гроші нібито за відмову від публікації компрометуючих матеріалів.

Шевченківський райсуд Києва у суботу, 24 червня, обрав для Гужви запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 544 тис. грн.

Прокуратура вимагала для Гужви запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави у розмірі не менше 3 млн грн.

Адвокат Гужви, екс-міністр юстиції Олена Лукаш вже заявила, що застава буде внесена і її підзахисний буде на волі найближчим часом.

Також суд сьогодні обрав запобіжний захід для посередника у справі Гужви - він перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом два місяці у Харкові. В прокуратурі заявили, що цей фігурант справи дає викривальні свідчення.

За даними ЗМІ, ім’я посередника Гужви - Антон Філіпковський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-