Гужві призначили 544 тисячі застави

Гужві призначили 544 тисячі застави

Оновлено
Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід для керівника інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужви у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 544 тисячі грн.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

"Суд задовольнив клопотання прокуратури про взяття під варту, визначивши розмір застави в розмірі 544 тис. грн", - сказала Максимець.

Вона підкреслила, що, на думку прокуратури, сума не є достатньою, тому зараз вирішується питання про її оскарження.

Також Максимець наголосила на тому, що суд поклав на Гужву додаткові обов'язки: здати документи на виїзд за кордон, з'являтися на першу вимогу слідчого та інші.

"У разі порушення це буде також підставою для внесення клопотання прокуратурою про зміну йому (Гужві - ред.) запобіжного заходу", - зазначила Максимець.

Адвокат Гужви, екс-міністр юстиції Олена Лукаш, уже заявила журналістам, що застава буде внесена і її підзахисний буде на волі найближчим часом.

Як повідомляв Укрінформ, Гужву затримали ввечері 22 червня за підозрою у вимаганні та отриманні 10 тисяч доларів за відмову від розміщення компрометуючих матеріалів на чинного політика.

Народний депутат від Радикальної партії Дмитро Лінько заявив, що головний редактор видання "Страна.ua" вимагав саме у нього гроші нібито за відмову від публікації компрометуючих матеріалів.

Прокуратура просила для Гужви запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в 3 млн грн.

Також суд у суботу обрав запобіжний захід для посередника у справі Гужви у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 2 місяці на території Харкова.

У прокуратурі заявили, що цей фігурант справи співпрацює зі слідством і дає викривальні свідчення.

За даними ЗМІ, ім’я посередника Гужви Антон Філіпковський.

Фото: Дмитро Реплянчук/hromadske 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-