Інструкторам UNIFIER дозволили працювати в Україні, крім зони АТО

Інструкторам UNIFIER дозволили працювати в Україні, крім зони АТО

Укрінформ
Канадські військовослужбовці, які перебувають в Україні у рамках UNIFIER, отримали дозвіл проводити заняття в будь-якій точці країни, окрім російського прикордоння і зони АТО.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив керівник канадської військової тренувальної місії в Україні UNIFIER Марк Любінекі.

«Після рішення канадського уряду про продовження UNIFIER ще на два роки, ми отримали значно більше гнучкості. Тепер нам дозволено працювати по всій Україні, окрім хіба що українсько-російського кордону та зони проведення АТО. Це дає змогу значно краще пристосовуватися до запитів щодо тренувань, які надходять від українського Генштабу», - сказав Любінекі.

Він наголосив, що канадці намагаються проводити свої курси на різних українських навчальних майданчиках. «Ми намагаємося «експортувати» навчання, яке проводимо у Міжнародному центрі миротворчості й безпеки в Старичах, до інших місць, у тому числі за допомогою мобільних груп. Також ми прагнемо закріпити постійних наставників за центрами підвищення кваліфікації та академіями», - зазначив командувач.

За його словами, канадські інструктори вже працюють у відкритому минулого місяця на Чернігівщині навчальному центрі тактичної медицини ЗСУ. «Це прекрасне починання і наша оперативна група вже відрядила туди трьох консультантів, які допомагатимуть із розробкою навчальної програми», - пояснив Любінекі.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня уряд Канади оголосив про своє рішення продовжити на два роки, до 31 березня 2019 року, військову тренувальну місію UNIFIER в Україні.

У рамках цієї операції близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцями. При цьому під час першого етапу роботи місії, що закінчився у березні цього року, мандат не дозволяв канадським військовослужбовцям працювати поза двома визначеними навчальними центрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-