Справа про збитий ІЛ-76: стала відома дата апеляції генерала Назарова

Справа про збитий ІЛ-76: стала відома дата апеляції генерала Назарова

Укрінформ
Апеляційний суд Дніпропетровської області призначив розгляд справи генерала Віктора Назарова, якого суд першої інстанції визнав винним у загибелі 49 військових у катастрофі літака ІЛ-76, на 29 вересня 2017 року.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Віталій Погосян.

За його словами, засідання Апеляційного суду Дніпропетровської області призначено на 10 годину 29 вересня 2017 року. На засіданні будуть розглядатися «апеляційні скарги Назарова, його захисника та представника МО».

Як раніше повідомляв Укрінформ, генерала Віктора Назарова суд першої інстанції визнав винним у загибелі 49 військових у катастрофі літака ІЛ-76 над летовищем Луганська у червні 2014 року і засудив до 7 років тюрми за частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України - недбале ставлення до військової служби. Суд вирішив, що Назаров, перебуваючи на посаді начальника штабу, першого заступника керівника АТО на території Донецької та Луганської областей знав, що аеродром Луганська знаходиться в оточенні бойовиків, які регулярно здійснюють його обстріл, і що терористи мають у своєму розпорядженні переносні зенітно-ракетні комплекси. Як зазначила суддя, Назаров недбало поставився до своїх обов’язків і не забезпечив належну координацію структурних підрозділів штабу.

14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу був збитий літак Іл-76 МД. Він загорівся і впав. На його борту перебували 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

Генерал Назаров, відповідно до рішення суду, сплатив 96 тис. гривень застави і досі перебуває на свободі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-