Гриневич пояснила, навіщо потрібен закон

Гриневич пояснила, навіщо потрібен закон "Про освіту"

Укрінформ
Міністр освіти та науки Лілія Гриневич наголошує на необхідності прийняття Верховною Радою закону "Про освіту", аргументуючи це тим, що українська шкільна освіта зовсім не відповідає вимогам сьогодення.

Про це вона написала в авторській колонці на сайті видання "Українська правда".

"У результаті, наразі ми маємо таку ситуацію: 1) Більшість учнів втрачають інтерес до навчання вже у початковій школі;

2) За 11 років школи у майже здорових дітей на 40% зростає захворюваність органів травлення, на 70% - нервової системи та на 30% - серцево-судинної системи;

3) 49% дітей свідчать, що у школі їх цькували;

4) Рівень молодіжного (до 35 років) безробіття становить 22,8%. Кожен шостий з числа безробітних - саме молода людина (статистичні дані Державної служби зайнятості за І квартал 2016 року).

Коли шкільна освіта перестає відповідати на сучасні виклики, це завдає збитків практично у всіх сферах суспільного життя", - підсумувала Гриневич.

За прогнозами працедавців на The World Economic Forum у 2016 р., працівникам, щоб бути успішними на ринку праці вже у 2020 році, знадобляться такі  уміння: вирішувати комплексні завдання (зросте на 52%), критичне мислення, креативність, управління людьми, навички координації, взаємодії, емоційний інтелект, судження і прийняття рішень (важливим буде не тільки якість, але і швидкість прийняття рішень), клієнтоорієнтованість, уміння вести переговори та когнітивна гнучкість.

За словами Гриневич, деякі новації, орієнтовані саме на здобуття учнями навичок та знань, необхідних у 21 столітті,  можливо провести без зміни законодавства. Втім закон "Про освіту" закладає дуже важливі елементи реформи, які без закріплення на законодавчому рівні не запрацюють.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-