Понад 16 тис. учасників АТО потребують санаторно-курортного лікування - Держслужба АТО

Понад 16 тис. учасників АТО потребують санаторно-курортного лікування - Держслужба АТО

Укрінформ
Санаторно-курортного лікування потребують понад 16 тисяч учасників антитерористичної операції.

Про це заявив начальник відділу забезпечення санаторно-курортним лікуванням та засобами реабілітації департаменту соціального захисту та фінансового забезпечення Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Олексій Моха журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Станом на сьогодні потреба учасників антитерористичної операції у санаторно-курортному лікуванні складає понад 16 тисяч звернень. Загалом за бюджетною програмою на оздоровлення учасників АТО на цей рік передбачено 22 мільйони 453 тисяч 800 гривень. За рахунок цієї бюджетної програми ми в змозі забезпечити 100% потреби інвалідів війни, інвалідів, осіб з наслідками травм хребта і спинного мозку, супроводжуючих осіб, щоб вони змогли дістатися до санаторно-курортного закладу. А самих учасників бойових дій за рахунок цієї програми можна забезпечити на 20%», - зазначив Моха.

Окрім того, підкреслив він, Держслужба в справах учасників АТО спільно з Міністерством соціальної політики вживають заходів щодо збільшення видатків на санаторно-курортне лікування учасників бойових дій шляхом перерозподілу коштів у межах бюджетної програми - на понад 28 мільйонів гривень.

"Тобто, буде сума 28 мільйонів плюс 22 мільйони - 50 мільйонів. І за рахунок цих коштів ми зможемо через органи соціального захисту забезпечити санаторно-курортним лікуванням 50% потреби. Якщо ці зміни пройдуть у Міністерстві фінансів", - пояснив посадовець.

Він нагадав, що Кабінет міністрів 1 березня ухвалив зміни до своєї постанови від 31 березня 2015 року № 200. «Згідно з цими змінами, учасник антитерористичної операції може самостійно обирати заклад для оздоровлення, а це будь-який заклад, розташований на території України, крім окупованих територій і у Криму. Цей заклад має бути або вищої категорії, але не нижче першої», - сказав посадовець.

За його словами, 11 мільйонів гривень із 22-ї виділених на оздоровлення «уже перераховано на місцеві державні адміністрації, відповідним органам соціального захисту населення і розпочато укладення договорів».

Моха зазначив, що укладення договорів відбувається у тристоронньому порядку: між органом соцзахисту, учасником АТО і санаторієм, який вибрав учасник АТО.

«Тобто, одна угода на одну особу. Зараз уже укладено угод на оздоровлення на 271 особу», - наголосив Моха.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-