Порошенко: Медреформа потрібна, як повітря

Порошенко: Медреформа потрібна, як повітря

Укрінформ
Президент закликав медичну громадськість долучитися до підготовки до другого читання законопроекту про державні фінансові гарантії надання медичних послуг, оскільки глибока медична реформа необхідна Україні.

Про це він заявив у виступі на урочистому заході з нагоди Дня медичного працівника в Маріїнському палаці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не думаю, що нам зараз треба переконувати один одного, що глибока медична реформа як повітря потрібна країні. Система, яку ми успадкували від Радянського союзу і штучно зберігали всі ці 25 років, є абсолютно непристосованою до нових соціальних і економічних реалій. Нам зараз негайно потрібні принципові зміни", - сказав Порошенко.

Він висловив переконання, що саме з професійної громади медиків вийдуть найактивніші агенти змін у системі охорони здоров'я.

Порошенко зазначив, що зараз запропоновані основні контури цієї реформи, і голосування народних депутатів у першому читанні за відповідний доопрацьований законопроект свідчить про правильність шляху.

"Але зараз треба не залишатися байдужим, дуже уважно вивчити всі пропозиції і до другого читання має надійти досконала медична реформа, яка в короткий термін дозволить кардинально змінити ситуацію в медичній галузі. Головна ідея - щоб якість і доступність медичної допомоги спиралася на реальний економічний зміст, треба створити надійні фінансові гарантії для кожного пацієнта і кожного лікаря", - наголосив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, 8 червня Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект ?6327 про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів, що є частиною медичної реформи. У першому читанні законодавчу ініціативу підтримали 227 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-