Соболєв вважає, що ініціатором закону про антикорупційні суди має бути Президент

Соболєв вважає, що ініціатором закону про антикорупційні суди має бути Президент

Укрінформ
Голова комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв заявив, що готовий відкликати вже зареєстрований законопроект про антикорупційні суди, якщо Президент України візьме на себе таку ініціативу.

Про це він сказав під час експертного обговорення в Укрінформі на тему "Спеціалізований антикорупційний суд: найкращі світові практики та перспективи створення в Україні".

"Ми з першого дня були за те, щоб ініціатором закону був Президент і я хочу підтвердити, що якщо Президент візьме на себе ініціативу, я готовий відкликати наш законопроект... Також ми із задоволенням готові працювати з усіма силами, звісно з Президентом, який має найбільшу фракцію у парламенті. Окрім речей, які ми вважаємо ключовими, ми готові до компромісу", - сказав Соболєв.

Він зауважив, що головними ідеями щодо антикорупційних суддів є гарантування інституційної незалежності та залучення іноземних партнерів до проведення конкурсу на посади.

"В законопроекті, на мій погляд, є дві основні ідеї: суд має бути повністю інституційно незалежним та підбір суддів має відбуватися за українськими процедурами, в тому числі новими процедурами, встановленими Конституцією і законодавством, але за допомогою наших західних партнерів", - сказав Соболєв.

Як повідомлялося, у лютому цього року у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 6011 "Про антикорупційні суди". Його авторами є шість депутатів, першим значиться Єгор Соболєв.

Експертне обговорення організоване програмою  USAID "Нове правосуддя" спільно з Консультативною  місією Європейського Союзу та Антикорупційною ініціативою Євросоюзу в Україні (EUACI).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-