Соцкартку учасника АТО вже використали 80 тисяч військових

Соцкартку учасника АТО вже використали 80 тисяч військових

Укрінформ
Програмою соціально-правового захисту "Соціальна картка учасника АТО" вже скористалися понад 80 тисяч учасників бойових дій.

Про це у ході круглого столу на тему: "Соціальна картка учасника АТО "Українці-разом!" як ефективна всеукраїнська програма соціально-правового захисту учасників бойових дій на Донбасі та членів їх сімей" в Укрінформі повідомив голова Правління Всеукраїнського об'єднання учасників АТО "Українці-разом!" Руслан Руденко.

"На сьогодні - це мабуть єдина в Україні унікальна програма такого масштабу, де вже більше 80 тисяч учасників бойових дій отримали цю пряму адресну допомогу. В Україні вже на сьогодні близько 330 тисяч учасників бойових дій, але велика кількість із них навіть не поінформована про те, що є така можливість отримати цю безкоштовну допомогу", - сказав Руденко.

Також він підкреслив, що цього року планується забезпечити картками ще 20 тисяч учасників бойових дій.

Руденко зауважив, що вже по всій Україні підключено більше 1800 малих і середніх підприємств, які можуть надавати знижки по цих картках.

З його слів, найчастіше картку використовують для купівлі харчових продуктів, будівельних матеріалів, а також на автозаправних комплексах. "Наприклад, компанія АЗК WOG, надала адресної допомоги власникам цих карток на суму понад мільйон гривень", - додав він.

"Картка має вигляд звичайної пластикової картки, вона не є банківською, вона є іменною, має декілька ступенів захисту. Після того, як безпосередньо учасник бойових дій реєструється, проходить місяць-два, картка йде на виготовлення і через представництво "Українці - разом" по всій території Україні, і наші представники допомагають з оформленням. Долучитися до цієї програми може кожен підприємець, кожна мережа, яка має бажання допомогти учаснику АТО", - зазначив він.

За його словами, ця програма не має підтримки з державного бюджету. "Проте, ми сподіваємося, що вже цього року програма буде визнана на загальнодержавному рівні і  включена на конкурсній основі фінансування, щоб усі учасники бойових дій мали можливість отримати цю допомогу", - зазначив він.

Програму соціально-правового захисту «Соціальна картка учасника АТО», яка дає змогу учасникам бойових дій на сході України та членам їхніх родин бути захищеними та отримувати необхідну допомогу, створено з ініціативи Всеукраїнського Об'єднання Учасників АТО "Українці-разом!".

Соціальна картка учасника АТО «Українці-разом!» є безоплатною, іменною і небанківською пластиковою карткою, що за допомогою відповідного програмно-технологічного забезпечення дає змогу кожному власнику отримувати: безоплатну правову підтримку та юридичну консультацію; безоплатне обстеження та отримання медичних послуг; психологічну підтримку; знижки на покупки у всеукраїнських торговельних мережах; освітні, оздоровчі та розважальні програми для учасників АТО та членів їхніх сімей.

Наразі обсяги знижок та можливостей постійно збільшуються завдяки новим партнерам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-