МОЗ і Укрзалізниця підписали меморандум про медреформу

МОЗ і Укрзалізниця підписали меморандум про медреформу

Укрінформ
Виконувач обов'язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун та Голова правління ПАТ “Укрзалізниця” Войцех Балчун підписали Меморандум про взаємодію та співпрацю у контексті участі відомчих залізничних лікарень у загальній медичній реформі.

Відповідний документ було підписано на прес-конференції в Укрінформі.

Як зазначила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, метою Меморандуму є надання можливості всім громадянам обирати, у якій лікарні лікуватися - районній, обласній, лікарні НАН медичних наук або відомчій залізничній лікарні.

“У багатьох країнах світу відомчі лікарні і відомчі системи охорони здоров’я також належать до загальної системи. Наша програма зміни фінансування дозволить пацієнтам України, громадянам України, щоб вони не лише використовували послугу у лікарнях, які знаходяться у системі Міністерства охорони здоров’я, але у будь-якій лікарні, включно із лікарнями, які є при залізниці”, - сказала вона.

Водночас урядовець висловила сподівання, що інші відомчі медичні заклади, зокрема, Державного управління справами чи військові, долучаться до такої співпраці у рамках реформи охорони здоров’я.

У свою чергу, голова правління ПАТ “Укрзалізниця” Войцех Балчун наголосив, що залізничні лікарні готові брати участь у пілотних програмах МОЗ, і назвав приєднання до Меморандуму “частиною загального процесу великої реформи залізниці в Україні”.

“Сьогодні ми показуємо, що Укрзалізниця - це не тільки вагони, локомотиви, наша щодення операційна робота, але це також мережа добрих лікарень”, - підкреслив Балчун.

Разом з тим, директор філії “Центр охорони здоров’я” ПАТ “Укрзалізниця” Гуйські Маріуш зауважив, що протягом останніх років в Україні було передано на баланс міст 94 відомчі залізничні лікарні, і лише 8 найбільших лікарень залишилися при Укрзалізниці. У цьому зв’язку він зауважив, що необхідно шукати нову модель, аби забезпечити залізничників та їхні сім’ї доступом до якісної медичної системи.

“Я не до кінця розумію ті рішення останніх років щодо передачі залізничних лікарень містам. У минулому дійсно ми передали 94 лікарні, у нас залишилося 8 найбільших лікарень - три у Києві, дві у Харкові, по одній у Дніпрі, Одесі та Львові”, - додав Маріуш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-