У перший день безвізу в аеропортах ЄС “чергуватимуть” консули

У перший день безвізу в аеропортах ЄС “чергуватимуть” консули

Укрінформ
У день початку безвізового режиму Міністерство закордонних справ України посилить консульську присутність у закордонних дипломатичних установах країн Європейського Союзу.

Про це інформує прес-служба Міністерства закордонних справ у Facebook.

«З 11 червня 2017 року громадяни України в'їжджатимуть до країн Європейського Союзу без віз. Прогнозовано, що у країнах ЄС значно зросте навантаження на консульських посадових осіб. У цьому зв'язку МЗС прийнято рішення про посилення консульської присутності у закордонних дипломатичних установах країн ЄС», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що з метою створення сприятливих умов для громадян України щодо користування правом безвізового в'їзду до країн-членів ЄС (крім Великої Британії та Ірландії) та учасниць Шенгенської зони, що не входять до ЄС, МЗС доручило консульським посадовим особам невідкладно інформувати міграційні та прикордонні служби із зазначенням номерів «гарячих ліній» установ для підтримання оперативного зв'язку, у разі виникнення необхідності.

Прес-служба інформує, що 11 червня консули перебуватимуть у міжнародних аеропортах ЄС та наземних пунктах пропуску.

«Консульські посадові особи здійснюватимуть моніторинг ситуації в пунктах пропуску через державний кордон країни перебування за місцем розташування дипломатичної/консульської установи (у міжнародних аеропортах, автомобільних пунктах пропуску) і будуть готові оперативно реагувати на можливі ускладнення при перетині кордонів ЄС українцями у безвізовому порядку», - сказано в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-