Порошенко і Гройсман привітали журналістів із професійним святом

Порошенко і Гройсман привітали журналістів із професійним святом

Відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко та Прем'єр-міністр Володимир Гройсман привітали журналістів з професійним святом.

Вітання глави Кабміну оприлюднив Урядовий портал, а відеозвернення Президента з нагоди дня журналіста опублікували на фейсбук-сторінці Глави держави

"Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем журналіста. Із перших днів здобуття Україною суверенітету і дотепер, коли наш народ самовіддано протистоїть воєнній агресії, об’єктивна й неупереджена інформація, вільне слово є потужною зброєю у боротьбі за державну незалежність. Свобода слова – одна з найголовніших цінностей демократичної України – має бути по-справжньому недоторканною", - наголосив Глава держави.

Як він підкреслив, сьогодні українські журналісти пліч-о-пліч із солдатами, офіцерами та волонтерами боронять Україну від навали російських терористичних угруповань, захищають нашу свободу та успішно протидіють безпрецедентним формам і прийомам російської пропаганди.

"Упевнений, що проголошений курс на створення суспільного телерадіомовлення і реформу державної та комунальної преси, забезпечення захисту професійної діяльності журналістів і свободи слова в Україні сприятиме динамічному розвитку інституту вільних та незалежних вітчизняних медіа, їх гармонійній інтеграції у європейський інформаційний простір. Бажаю усім міцного здоров'я, натхнення й успішної реалізації всіх творчих проектів і задумів", - відзначив Президент.

“Від імені Кабінету міністрів України та від себе особисто вітаю працівників засобів масової інформації з професійним святом!” - йдеться у вітанні Прем'єр-міністра.

Як наголосив Гройсман, у відкритому суспільстві журналісти – гаранти прозорості та підзвітності органів влади.

“Саме завдяки засобам масової інформації ведеться суспільний діалог, формується порядок денний роботи влади, удосконалюються державні рішення, стають зрозумілими очікування людей.

Журналістські репортажі та розслідування допомагають викрити імітацію діяльності чиновників, факти корупції, визначити напрямки економії бюджетних коштів або посилення ефективності роботи в тій чи іншій сфері. Гучні судові процеси, захист прав і свобод людини, проведення державних змін та перетворень, наші перемоги в економіці, політиці, соціально-культурному житті – нічого не проходить повз камер та мікрофонів”, - заявив Прем'єр-міністр.

За його словами, позитивні зміни в житті країни, яких вдалося досягнути, безумовно, стали можливими, зокрема, завдяки професійній і самовідданій роботі журналістів.

Гройсман підкреслив, що вільна преса та незалежні засоби масової інформації – пріоритет державної інформаційної політики.

Прем'єр побажав журналістам професійного зростання, міцного здоров’я і благополуччя. “Нехай Ваші матеріали завжди будуть цікавими, а Ваша активна громадська позиція та професійна діяльність і далі слугують рушіями державних змін”, - йдеться у вітанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-