Замах на Осмаєва: кілера затримали завдяки Окуєвій - поліція

Замах на Осмаєва: кілера затримали завдяки Окуєвій - поліція

Укрінформ
Зі злочинцем, який скоїв замах на вбивство Адама Осмаєва і Аміни Окуєвої, ведуть активні слідчі дії.

Про це заявив голова Національної поліції України Сергій Князєв журналістам у п'ятницю під час робочої поїздки до Дніпра, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Хочу сказати, що завдяки вмінню і діям громадянки Окуєвої нам вдалося затримати цього злочинця», - заявив Князєв. 

За його словами, «злочинець, який вчинив це правопорушення зараз затриманий, зараз знаходиться стаціонарному лікуванні, але з ним ведуться активні слідчі дії, саме на цей час проводиться його допит».

«Я би не хотів, навмисно не хотів би акцентувати увагу, яке його перше прізвище, друге прізвище, третє чи будь-яке, особа буде встановлена законним шляхом і після проведення першочергових слідчих дій ми можемо дати якісь коментарі», -  зазначив Князєв.

Водночас він відзначив, що злочинця вдалося затримати завдяки Окуєвій. 

«Хочу сказати, що завдяки вмінню і діям громадянки Окуєвої нам вдалося затримати цього злочинця», - заявив Князєв. 

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня у Києві невідомий, представившись французьким журналістом, стріляв у уродженців Чечні Адама Осмаєва та його дружину Аміну Окуєву, які воювали добровольцями в зоні АТО.

Окуєва з метою самозахисту відкрила вогонь у відповідь і поранила нападника. З вогнепальними пораненнями Осмаєв та кілер зараз перебувають у лікарні.

Головною версією замаху на Осмаєва у поліції називають помсту за його патріотичну позицію, а також не відкидають версію "чеченського сліду" й "замовного вбивства, підготовленого російськими спецслужбами".

Відомо, що у 2012 року Осмаєва затримали співробітники СБУ в Одесі. Йому висунули обвинувачення у підготовці замаху на президента РФ Володимира Путіна.

У Росії вимагали видати їм Осмаєва, однак Європейський суд з прав людини заблокував цю екстрадицію, погодившись із аргументами захисту про те, що Осмаєву в РФ загрожують тортури.

Осмаєв залишався під вартою в Україні до листопада 2014 року. З нього було знято обвинувачення у спробах вбити Путіна і звільнено з СІЗО.

Згодом Осмаєв разом із дружиною Аміною Окуєвою пішли воювати добровольцями на Донбас. Він очолював, зокрема, міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-