СБУ підтвердила: банду викрадачів бізнесмена очолював коп із Обухова

СБУ підтвердила: банду викрадачів бізнесмена очолював коп із Обухова

Оновлено
Укрінформ
Обухівський поліцейський очолював банду, яка намагалася викрасти бізнесмена за винагороду у 17 млн грн.

Про це під час спільного брифінгу повідомили заступник начальника Головного управління СБУ в Києві та області Павло Данюков та керівник прокуратури Київської області Павло Чібісов.

За словами Данюкова, правоохоронці три місяці документували діяльність злочинної організації і з'ясували, що обухівський поліцейський, маючи зв'язки в кримінальних колах, запропонував свої послуги щодо викрадення потерпілого.

«Крім фізичного викрадення було запропоновано план викрадення комерсанта і задіяння СБУ. Зокрема, прикриваючись своїми зв'язками з головою СБУ Василем Грицаком, цей правоохоронець пропонував здійснити захоплення комерсанта через порушення стосовно нього кримінального провадження з подальшою депортацією в Російську Федерацію»,- зазначив Данюков.

Як стверджує заступник начальника ГУ СБУ в Києві та області, в обухівського правоохоронця жодних зв'язків з головою СБУ не виявилося. І таким чином хотіли дискредитувати службу в особі голови СБУ Василя Грицака.

Данюков розповів, що зловмисників затримав спецпідрозділ «Альфа» і сьогодні суд має їм обрати запобіжні заходи.

Водночас потерпілий бізнесмен перебуває у безпечному місці. У свою чергу, прокурор Київської області Чібісов повідомив, що серед затриманих є і громадянин Російської Федерації, який є замовником цього викрадення.

Водночас Чібісов не підтвердив інформацію, що викрасти намагалися директора картонної фабрики  Обухова Василя Курчака.

«Я не можу ці обставини підтвердити, прошу не задавати запитання, тому що ми знаємо, які ризики існують для цієї особи», - зазначив прокурор.

Водночас, за інформацією джерела Укрінформу, правоохоронцем, який намагався організувати викрадення бізнесмена, є начальник Обухівського райвідділу поліції Денис Ярославський.

Як повідомлялось, генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що прокуратура Київської області спільно зі співробітниками Служби безпеки України затримала групу осіб, до складу якої входив начальник райвідділу поліції, які на замовлення громадянина РФ, за грошову винагороду у розмірі 17 млн доларів США, намагались організувати викрадення та переправлення на територію Росії колишнього громадянина РФ, який переїхав в Україну і займається тут виробничим бізнесом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-