Окуєва розповіла подробиці нападу на неї та її чоловіка

Окуєва розповіла подробиці нападу на неї та її чоловіка

Відео
Укрінформ
Дружина пораненого в Києві бійця АТО Адама Осмаєва Аміна Окуєва розповіла про подробиці нападу на неї та її чоловіка.

Про це вона повідомила в ефірі Еспресо.

"Це все було автоматично, просто як одна мить. Почали стріляти, не по мені. Відразу ж я вихопила пістолет", - заявила Окуєва.

Вона зазначила, що завжди носить з собою кровоспинний Celox (кровоспинний бандаж), що допомогло їй надати першу медичну допомогу чоловікові. За її словами, нападник після перших її влучень закричав, що здається.

Також Окуєва зазначила, що спілкування з цим чоловіком, який представився іноземним журналістам, відразу її насторожило, але він запевняв, що французька редакція хоче зробити цикл інтерв'ю у зв'язку з тим, що у Франції до влади прийшли нові політичні сили. Свої підозри вона вирішили перевірити і зв'язалася зі знайомими журналістами. Проте ті підтвердили, що добре знайомі з ним.

"Він послався на одного відомого в Україні журналіста, сказав, що йому порекомендували мене з Шустер.Live. Оскільки єдиний мій знайомий звідти - це Олексій Стукало, раніше він був гостьовим редактором, - я написала йому смс і попросила підтвердити, і він підтвердив...", - повідомила Окуєва.

Окуєва також розповіла, що пістолет "журналіст" дістав із коробки, яку передавав їм як нібито подарунок від редакції.

"Сказав, що це подарунок від редакції, що нам сподобається. Він відкрив коробку, я побачила, що глок, а він витягнув його і відкрив вогонь по Адаму", - зазначила Окуєва.

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня у Києві невідомий, представившись французьким журналістам, стріляв в уродженців Чечні Адама Осмаєва та його дружину Аміну Окуєву, які воювали добровольцями в зоні АТО.

Окуєва з метою самозахисту відкрила вогонь у відповідь і поранила нападника. З вогнепальними пораненнями Осмаєв та кілер зараз перебувають у лікарні.

Головною версією замаху на Осмаєва у поліції називають помсту за його патріотичну позицію, а також не відкидають версію "чеченського сліду" й "замовного вбивства, підготовленого російськими спецслужбами".

Відомо, що у 2012 року Осмаєва затримали співробітники СБУ в Одесі. Йому висунули обвинувачення у підготовці замаху на президента РФ Володимира Путіна.

У Росії вимагали видати їм Осмаєва, однак Європейський суд з прав людини заблокував цю екстрадицію, погодившись із аргументами захисту про те, що Осмаєву в РФ загрожують тортури.

Осмаєв залишався під вартою в Україні до листопада 2014 року. З нього було знято обвинувачення у спробах вбити Путіна і звільнено з СІЗО.

Згодом Осмаєв разом із дружиною Аміною Окуєвою пішли воювати добровольцями на Донбас. Він очолював, зокрема, міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-