Міністр юстиції сподівається на обмін Карпюка і Клиха у рамках «Мінська»

Міністр юстиції сподівається на обмін Карпюка і Клиха у рамках «Мінська»

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко сподівається, що незаконно засуджені у Росії громадяни України Микола Карпюк і Станіслав Клих будуть повернені на Батьківщину в межах обміну заручників, який обговорюється Мінською групою.

Про це він заявив журналістам у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я все ж таки сповнений оптимізму, що в рамках обміну заручників, які обговорюються Мінською групою, є шанс, що повернуть і цих хлопців. Тим паче, що стан здоров'я у них дуже складний», - сказав Петренко.

Як відомо, Микола Карпюк, український громадський та політичний діяч, член партії УНА-УНСО, був затриманий у 2014 році при в'їзді до Росії за сфабрикованими звинуваченнями у злочинах проти федеральних військ, скоєних у ході першої чеченської війни. У травні 2016 року разом з іншим українським політв'язнем Росії Станіславом Клихом засуджений до ув'язнення. Карпюк отримав 22,5 року, Клиха засудили до 20 років ув'язнення.

Обидва спростовували всі звинувачення та заявили, що ніколи не були у Чечні, були захоплені російськими спецслужбами силоміць, а свідчення у них вибивали. Російська правозахисна організація «Меморіал» визнала Миколу Карпюка та Станіслава Клиха політв'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-