У перший день безвізу прикордонники чергуватимуть у посиленому складі

У перший день безвізу прикордонники чергуватимуть у посиленому складі

Укрінформ
Прикордонники у день початку дії безвізового режиму з ЄС 11 червня вийдуть на чергування у пункти пропуску в посиленому складі.

Про це сказав голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко під час робочої наради у Луцьку за участю Президента України Петра Порошенка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На 11 червня сплановано посилення змін в усіх пунктах пропуску та додаткове залучення резервів. Ми готові до дій в умовах безвізу з ЄС", - наголосив він.

Назаренко поінформував про інтеграцію ДПСУ в єдиний безпековий європейський простір. У цьому контексті він повідомив, що основні пункти пропуску підключені до бази даних Інтерполу.

"Вже цього року ми маємо понад 3,5 тисячі спрацювань, із яких виявили майже 1 тисячу осіб, що перебували у розшуку", - сказав керівник ДПСУ.

Він також повідомив, що були проведені консультації з усіма європейськими інституціями щодо прикордонної безпеки. Зокрема, за його словами, "з Frontex ми домовились про залучення їхніх офіцерів з 10 червня до спільної служби в 12 основних пунктах пропуску". "Це дасть нам змогу спрогнозувати ймовірні ризики", - сказав Назаренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-