Українці вже оформили понад 3,5 мільйона біометричних паспортів - Порошенко

Українці вже оформили понад 3,5 мільйона біометричних паспортів - Порошенко

Укрінформ
Державна міграційна служба вже видала понад 3,5 млн біометричних паспортів, щодня ці документи отримують близько 20 тис. українців.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на нараді у Волинській облдержадміністрації щодо підготовки прикордонних пунктів до безвізового режиму з Євросоюзом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогодні Державна міграційна служба видала вже більше 3,5 млн біометричних паспортів. Якщо декілька місяців тому вихід на 8, потім на 10, потім на 11 тис. паспортів на добу здавався величезним досягненням для того, щоб зняти черги в адміністративні центри надання послуг, то сьогодні ми вже вийшли на рубіж 19-20 тисяч", - сказав глава держави.

Він висловив упевненість, що завдяки цьому вдасться ліквідувати черги і забезпечити комфорт при отриманні біометричного паспорта.

Порошенко нагадав, що одним з пріоритетних завдань було обладнання пунктів пропуску засобами біометричного контролю, і подякував прикордонникам за ефективне його виконання.

"Зараз ця система функціонує в усіх без винятку пунктах пропуску на кордоні з ЄС. В Указі, який я підпишу за підсумками нашої наради, міститиметься вимога забезпечити всі пункти пропуску обладнанням для автоматичного зчитування біометричної інформації з паспортних документів", - повідомив глава держави.

За його словами, це означає, що законослухняний громадянин, у якого немає жодних проблем із законом, не матиме потреби контактувати з прикордонниками: "Продемонстрував паспорт, перетнув кордон і спокійно рухаєшся далі".

Порошенко також акцентував увагу на тому, що представники служб, які працюють на кордоні, мають створити для людей атмосферу комфорту і гордості за державу.

"З цього приводу у нас буде окрема розмова, бо це не просто право на перетин кордону - це історична дата... Україна виходить з Російської імперії назавжди і повертається до європейської родини народів. Від нас з вами залежить, щоб кожний українець це відчув", - наголосив Президент. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-