Програма «Доступні ліки» може включити препарати для дітей, онкохворих та алергетиків

Програма «Доступні ліки» може включити препарати для дітей, онкохворих та алергетиків

Укрінформ
Урядова програма «Доступні ліки» може розширити нозології і включити лікарські препарати від дитячих недуг, алергії та для онкохворих.

Про це в Івано-Франківську на прес-конференції повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Роман Ілик, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінфому щодо можливості збільшення переліку препаратів у програмі «Доступні ліки».

«Ми звернулись із запитом  до групи національних експертів та до ВООЗ, щоб вони надали нам свої пропозиції  в частині розширення нозологій. Потенційно серед визначених пріоритетів, які є, у програму могли б увійти група для онкохворих, група ліків на алергічні захворювання і ті, які стосуються дитячих недуг», - повідомив Ілик.

Він зауважив, що доповнення у програмі «Доступні ліки» можна очікувати не раніше вересня. У МОЗ  не виключають, що розширення нозологій в урядовій  програмі необхідно буде запроваджувати паралельно з певними обмеженнями, що стосуються віку хворих.

Програма «Доступні ліки» стартувала в Україні 1 квітня. Пацієнти можуть безкоштовно або з невеликою доплатою отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми. Програма зробила доступними ліки 157 найменувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-