Троян: У вбивстві Шеремета є російський слід

Троян: У вбивстві Шеремета є російський слід

Укрінформ
Заступник міністра внутрішніх справ України Вадим Троян підтвердив озвучену раніше главою МВС Арсеном Аваковим версію щодо російського сліду у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Про це він заявив у програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною".

"Так і є. Міністр має рацію в тому, що у нас одна з ключових версій і більшість доказів вказують на те, що є російський слід", - сказав Троян.

Він також зазначив, що в разі, якщо підтвердиться версія про причетність Росії до вбивства Шеремета, слідство буде розглядати в якості мотиву злочину професійну діяльність журналіста.

"Оскільки він був в опозиції до російського президента і навіть білоруського. Тобто такі речі вже не будуть виключені", - додав заступник міністра.

Троян також заявив, що Служба безпеки України не захотіла очолити розслідування справи про вбивство Шеремета. При цьому він зазначив, що СБУ повинна була очолити це розслідування з самого початку.

"Те, що з початку розслідування справи поліція і СБУ не синхронізували свої дії, значно ускладнювало хід справи", - зазначив заступник міністра.

Нагадаємо: Павло Шеремет був убитий вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля в центрі Києва. Машина належала керівнику інтернет-видання "Українська правда" Олені Притулі, але її самої в автомобілі не було.

Поліція кваліфікувала вибух як умисне вбивство. Майже відразу ж після вбивства в мережу виклали відео ймовірної закладки бомби на днище автомобіля журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-