Гітлянська пояснила, як СБУ приймає рішення про заборону в’їзду в Україну

Гітлянська пояснила, як СБУ приймає рішення про заборону в’їзду в Україну

Укрінформ
Служба безпеки України приймає рішення про заборону в’їзду в Україну іноземцям в інтересах забезпечення нацбезпеки.

Про це написала речниця СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook.

"Хочу нагадати, що відповідно до ч. 3 ст. 13 Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства", рішення про заборону в'їзду в Україну приймається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері МІГРАЦІЇ, Службою безпеки України або ОРГАНАМИ ДЕРЖАВНОГО КОРДОНУ", - зазначила вона.

За словами Гітлянської, Служба безпеки України приймає рішення про заборону в’їзду в Україну іноземцям або особам без громадянства в інтересах забезпечення національної безпеки України.

"Рішення про заборону в’їзду в Україну особі приймається у разі, якщо є наявність достатньої інформації, отриманої в установленому законом порядку, про факт вчинення нею суспільно небезпечного діяння, незалежно від території його вчинення, яке суперечить інтересам забезпечення безпеки України, попередження, виявлення, припинення та розкриття якого віднесено до компетенції СБ України", - нагадала речниця СБУ.

Раніше повідомлялося, що в мережі з'явилося відео з виступом представника Болгарії на Євробаченні-2017 17-річного Крістіана Костова в "Артеку" в Криму 1 червня 2014 року. Музикант має представляти Болгарію у другому півфінал Євробачення 11 травня з піснею Beautiful Mess.

Раніше через виступ в анексованому Криму в червні 2015 року СБУ на три роки заборонило в'їзд російській співачці Юлії Самойловій, яку Перший канал обрав представницею на Євробаченні-2017 від Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-