За сутички на 8-9 травня поліція порушила вісім справ

За сутички на 8-9 травня поліція порушила вісім справ

Укрінформ
За різноманітні правопорушення, які відбулися під час масових заходів 8 - 9 травня, поліцейськими у 5 регіонах країни було відкрито 8 кримінальних проваджень.

Про це під час наради повідомив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич, інформує прес-служба відомства.

"За різноманітні правопорушення за ці дні до відділків поліції було доставлено 89 осіб, найбільше - у Києві, Дніпропетровській та Одеській областях. Крім того, у зв'язку з проведенням цих заходів (до днів пам'яті та примирення, присвячених пам'яті жертв Другої світової війни - ред.) поліцейськими у п'яти регіонах держави відкрито 8 кримінальних проваджень", - сказав Фацевич.

Він нагадав, що загалом на території України 8 та 9 травня відбулося понад 2 тисячі масових заходів, участь у яких взяли близько 700 тисяч громадян. Публічну безпеку та порядок під час цих заходів забезпечували понад 30 тисяч поліцейських та 3,5 тисячі військовослужбовців Національної гвардії.

Окремо Фацевич наголосив на тому, що значну роль в організації спостереження за розвитком подій, керування силами та засобами при ускладненні обстановки, фіксації правопорушень зіграло використання новітнього обладнання. Зокрема, правоохоронці використовували три спеціальних автомобіля візуального спостереження Ситуаційного центру Нацполіції та Нацгвардії, а також поліцейський гелікоптер.

"У цілому заходи в державі проходили спокійно, вполовину менш активно, ніж у попередні роки. Про це свідчить незначна кількість учасників акцій у більшості регіонів, набагато менше конфліктних ситуацій, і, в результаті, затриманих громадян, мінімальна кількість травмованих", - додав заступник голови Нацполіції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-