Через димові шашки під час проросійського маршу порушили справу

Через димові шашки під час проросійського маршу порушили справу

Укрінформ
За фактом інциденту біля офісу ОУН зарєєстровано кримінальне провадження за статтею "хуліганство".

Про це заявив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко на телеканалі "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проводяться слідчі дії, буде розслідування. Зарєєстровано кримінальне провадження за статтею "хуліганство"", - сказав Шевченко.

Він нагадав, що з вікон офісу ОУН кидали кульки з фарбою, димові шашки, картоплю і палиці у колону учасників акції «Ніхто не забутий, ніщо не забуте».

У свою чергу народний депутат Ігор Мосійчук у Facebook висловив обурення діями поліції.

"Наразі спецпідрозділ Нацполіції штурмує мою громадську приймальню, яка знаходиться за адресою місто Київ, вул. Мазепи, 6 в приміщенні штабу Добровольчого руху ОУН. В приміщенні знаходяться мої речі, в тому числі документи народного депутата України. Мою помічницю Тетяну Близнюк поліція силою не допускає в приміщення приймальні. Вимагаю від працівників Нацполіції припинити порушувати Закон України "Про статус народного депутата України" і не виламувати двері до приймальні", - написав він.

Мосійчук також висловив здивування, "з яких це пір повстанські пісні, які лунають з гучномовця у вікно, є порушенням громадського порядку?".

Загалом, правоохоронці затримали близько 20 чоловік, серед яких чотири дівчини, які сьогодні закидали димовими шашками акцію "Безсмертний полк".

Як повідомляв кореспондент Укрінформу, близько дванадцятої години дня поліція почала штурмувати квартиру за адресою вулиця Івана Мазепи, 6а, де забарикадувалися представники націоналістичної організації ОУН. Вони проводили акцію проти ходи "Безсмертний полк".

Наразі штурм поліцейськими закінчився. Вони виводять з будівлі людей по двоє через створений кордон із правоохоронців та саджають їх у спеціалізований автомобіль.

Перед початком активної фази штурму українські націоналісти намагалися з вулиці прорвати кордон із правоохоронців, які оточили будівлю. 

Як повідомляв Укрінформ, українські націоналісти кидали в учасників акції "Никто не забыт, ничто не забыто" димові шашки.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-