Захист Януковича намагатиметься затягнути суд - прокуратура

Захист Януковича намагатиметься затягнути суд - прокуратура

Укрінформ
Сторона обвинувачення на судовому процесі щодо державної зради екс-президента Віктора Януковича готова до ймовірних спроб захисту затягнути його.

Про це заявив на брифінгу у четвер прокурор відділу Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури Руслан Кравченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що найближчим часом, на наступному підготовчому судовому засіданні будуть від сторони захисту подаватись наступні клопотання, які будуть затягувати даний процес, але сторона обвинувачення готова до всіх цих клопотань, які не грунтуються у більшості своїй на Кримінальному кодексі та законі", - сказав Кравченко.

Він наголосив на тому, що позиція сторони обвинувачення чітка: "Янукович мусить відповідати за свої вчинки перед Україною і українським народом і перебувати тільки в українському суді".

Як повідомлялося, сьогодні в Оболонському райсуді столиці розпочалося підготовче засідання у справі за обвинуваченням Януковича у держзраді.

Суд задовольнив клопотання його адвокатів і переніс засідання на 18 травня, аби дати можливість екс-президенту зв'язатися з Оболонським райсудом в режимі відеоконференції.

Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-