У Міносвіти підбили підсумок голосування вчителів за підручники

У Міносвіти підбили підсумок голосування вчителів за підручники

Укрінформ
Колегія Міністерства освіти і науки України затвердила перелік з 156 назв підручників для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів, що видаватимуться коштом державного бюджету у 2017 році.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"Відбір підручників відбувався у два етапи. На першому – здійснювалася науково-методична експертиза проектів підручників, на другому – голосування вчителів та адміністрацій шкіл за те чи інше видання. Всі електронні версії макетів підручників були розміщені на державному ресурсі - Репозитарії навчальних матеріалів, і вчителі через особисті кабінети голосували за них", - йдеться у повідомленні.

У МОН повідомили, що цьогоріч в системі Репозитарію проголосувало близько 51 тисячі вчителів. На рівні загальноосвітніх навчальних закладів (ЗНЗ) голосування склало – 99,6% (14 680 шкіл, в яких навчаються дев'ятикласники).

Зазначається, що найвищий результат вибору отримали вже знані в освітянському середовищі навчальні матеріали. Результат вибору більше 200 тисяч отримали підручники: «Фізика», автори Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О. (узагальнений результат вибору – 319 574), «Українська література», автор Авраменко О.М. (251 611), «Англійська мова (9-й рік навчання)», автор Карпюк О.Д. (219 757), «Інформатика», автори Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернігова Л.А., Шакотько В.В. (217 020) та інші.

Але є й нові авторські колективи, наприклад: «Біологія» підручник для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів (авт. Шаламов Р.В., Носов Г.А., Литовченко О.А., Каліберда М.С.), узагальнений результат вибору – 55 905; «Хімія» підручник для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів (авт. Березан О.В.) узагальнений результат вибору – 18 886.

Наступним етапом підготовки підручників до друку є безпосереднє замовлення їх обласними департаментами (управліннями) освіти за прогнозованою кількістю учнів (максимальна кількість учнів на 5-річному інтервалі використання підручника).

18-19 травня зведені за усіма регіонами замовлення накладів підручників по кожній назві мають бути передані тендерному комітету.

У цьому році вперше видавництва, які друкуватимуть підручники державним коштом, повинні надати МОН електронні версії цих підручників для розміщення у вільному доступі.

Міністерство освіти і науки також планує розробити систему контролю доставки підручників до кожної школи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-