Голова Держслужби з питань праці назвав найтравматичніші галузі

Голова Держслужби з питань праці назвав найтравматичніші галузі

Укрінформ
Щодня Державна служба України з питань праці отримує повідомлення від організацій та підприємств про травмування своїх працівників внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Про це заявив голова ДСПП Роман Чернега у четвер під час прес-конференції в Укрінформі. 

«На жаль, практично щодня ми отримуємо інформацію з підприємств, з установ та організацій, що під час різного роду перевезень, службових відряджень, де використовуються транспортні засоби, стаються дорожньо-транспортні пригоди, де гинуть працівники. Ця ситуація, на жаль, не покращується і залишається стабільно негативною», -  повідомив Чернега.

Він підкреслив, що у 2016 році найбільше травм отримали працівники професій, пов'язаних із використанням транспортних засобів. При цьому, зазначив Чернега, лідируючу позицію серед цих травм посідає агропромисловий комплекс, коли в період польових робіт працівникам не належним чином проводяться інструктажі безпеки. 

При цьому він зазначив, що "найбільш травмонебезпечними галузями в Україні надалі залишаються вугільна, машинобудівна промисловість, а також авто промисловий комплекс та соціально-культурна сфера". 

"Питома вага травмованих працівників на підприємствах цих галузей складає 63% від усіх травмованих на підприємствах в Україні», - підкреслив Чернега. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-