СБУ перекрила канал фінансування бойовиків, пов'язаний із Захарченком

СБУ перекрила канал фінансування бойовиків, пов'язаний із Захарченком

Укрінформ
Служба безпеки України встановила причетність екс-чиновника часів Януковича та його доньки до фінансування самопроголошеної "ДНР".

Про це заявив на брифінгу керівник апарату СБУ Олександр Ткачук.

"В рамках триваючих слідчих дій встановлено, що до каналу фінансування "ДНР" причетний колишній чиновник часів Януковича і був близьким до Миколи Азарова, його звуть Віктор Шейбут", - сказав Ткачук.

За його словами, до фінансування "ДНР" причетна і його дочка Катерина Шейбут, яка також є секретарем громадського руху "Донецька республіка". 

За даними СБУ, Катерина Шейбут незаконно заволоділа, завдяки бойовикам "ДНР", підприємством на території Донбасу, зокрема донецьким лікеро-горілчаним комбінатом, де згодом було налагоджено виробництво в промислових масштабах лікеро-горілчаної продукції. Всі доходи від цієї діяльності йшли бойовикам. Це підприємство та компанія, яка була зареєстрована Катериною Шейбут, "вона носить назву "Катя плюс", сплачує податки на території "ДНР" і надає дуже істотну фінансову допомогу так званому "фонду Захарченка", а фактично в кишеню самого Захарченка перераховує значну суму коштів", - зазначив Ткачук.

За його словами,  були проведені обшуки в приміщеннях та в банківських скриньках, які належали родині Шейбут. За наявною інформацією, це готівка, яка була отримана від незаконної діяльності на  тимчасово окупованій території Донбасу, і це кошти, які сюди, на контрольовану українською владою територію, перераховувалися для легалізації. 

Ткачук додав, що слідчі дії ще тривають, однак вже виявлено готівки на суму близько 1 млн доларів США, 130 тисяч євро, а також близько 1 кг золотих злитків. "Але головне, що було задокументовано та припинено діяльність каналу фінансування", - наголосив керівник апарату СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-