Гройсман: Завдання уряду – зробити все, щоб український “розум” працював на країну

Гройсман: Завдання уряду – зробити все, щоб український “розум” працював на країну

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман привітав співвітчизників із Міжнародним днем інтелектуальної власності, який відзначається 26 квітня.

Текст привітання розміщений на Урядовому порталі.

“Ключовий глобальний тренд сьогодення – стрімкий розвиток інтелектуальномістких, креативних, цифрових економік, ефективність яких на кілька порядків перевищує сировинно-ресурсні економічні моделі. Засвоєння та запровадження новітніх інтелектуальних тенденцій в освіті, економіці, промисловості для України є умовою виживання та ефективної адаптації до актуальних світових процесів”, -  переконаний Гройсман.

За його словами, сьогодні уряд паралельно вирішує кілька принципових завдань: модернізує державну систему правової охорони інтелектуальної власності, адаптує складові процесу експертизи інтелектуальної власності до високих європейських стандартів, сприяє узгодженню чинного законодавства з нормативно-правовою базою Європейського Союзу. “Але головне наше завдання – зробити все належне, щоб український “розум” працював на рідну країну та національну економіку, мав гідні умови для реалізації”, - додав Прем’єр.

Він побажав усім творцям і представникам сфери інтелектуальної власності професійного зростання, нових креативних ідей, реалізації сміливих проектів, а також міцного здоров’я і достатку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-